IK Hellas er en idrætsforening i Roskilde med to træningsafdelinger: en atletikafdeling og en løbeafdeling.
Der er adgang for medlemmer i alle aldre der har lyst til at dyrke atletik eller motionsløb i gode fysiske rammer og med godt kammeratskab. 

--- ooo --- 
 
IK Hellas holdt stiftende generalforsamling den 3 april 1933 i Schmidts selskabslokaler på Torvet, hvor klubben holdt til i de første år af dens historie.

Oprindeligt var atletikken med under idrætsklubben A.I.R. der udover atletik også omfattede boksere og brydere. Stiftelsen af IK Hellas skete efter en række dramatiske møder i A.I.R., som endte med at atletikken brød ud og dannede sin egen klub.

Navnet Hellas blev valgt, ”fordi man ikke kunne finde noget, der har en bedre tilknytning til atletikken. Den virkelige idrætskultur finder man først i Hellas; hos dette lille grækerfolk, som udviklede Østens kultur, ikke mindst på idrættens område.” Sådan lød begrundelsen for valget af navn ved stiftelsen af klubben i 1933. Her deltog 43 aktive medlemmer og 10 passive. Valget af navnet gav ifølge historiebøgerne en del diskussioner, men navnet Hellas sejrede med 35 stemmer.

IK Hellas har haft skiftende faciliteter igennem årene og i 1990'erne begyndte opførelsen af Hyrdehøj Stadion og klubhus, der officielt blev indviet den 5. juni 1997. Dermed var det lykkedes IK Hellas, at få faste faciliteter og klubhus. Grundlaget for IK Hellas eget bidrag til faciliteterne var skabt ved flere års indsats på Roskilde Festival.
 
--- ooo ---
 
Bestyrelsen er overordet ansvarlig for alle aktiviteter og driften af IK Hellas. Der afholdes årligt 6 bestyrelsesmøder og en generalforsamling og medlemmer til bestyrelsen vælges på den årlige generalforsamling. Herudover deltager bestyrelsesmedlemmerne i en række udviklingsprojekter på tværs af træningshold og udvalg i klubben. Efter behov udsendes nyhedsbreve og der informeres på hjemmesiden og opslagstavlen om bestyrelsens aktiviteter. Du er velkommen til at kontakte bestyrelsen med nye idéer eller vedrørende sager som kræver en vurdering fra bestyrelsen.

Kunne du som medlem eller forældre til et medlem være interesseret i at bidrage til foreningsarbejdet og driften af IK Hellas, er du meget velkommen til at kontakte bestyrelsen. Der er altid brug for nye kræfter, både til at klare de faste opgaver og til at hjælpe med at arrangere de mange aktiviteter, der gør IK Hellas til en attraktiv idrætsklub for børn, unge og voksne.

Bestyrelsen kan ses her >>  

Kommende aktiviteter
Seneste Nyheder

IK Hellas

IK HellasHyrdehøj 914000 Roskilde
Tlf. 21390371 info@ikhellas.dk
Bestyrelsen Kontakt
CVR 19655687 Bank 9309, 6500009533